CPO - Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Binnen de CPO vorm van opdrachtgeverschap verwerven particulieren in groepsverband een bouwkavel met woonbestemming. Hiervoor organiseren zij zich meestal in een vroeg stadium in een stichting of vereniging zonder winstoogmerk, die als opdrachtgever naar architect en aannemer van het project optreedt. Uiteindelijk worden de woningen dus in groepsverband gerealiseerd.
 
CPO heeft een aantal voordelen:

  • Lagere kosten voor bouw door gezamenlijk advies en inkoop. Woningen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding door het direct zakendoen met professionele partners als architecten en aannemers en schaalvergroting.
  • Meer kans op financiering door lagere kosten.
  • Gezamenlijk maakt u afspraken over hoe de buitenkant van de woningen eruit komt te zien. Uiteraard beslist u zelf hoe uw woning van binnen eruitziet: uw individuele woonwensen worden binnen het budget gerealiseerd. Wie betaalt, bepaalt!
  • Heldere spelregels, gezamenlijke afspraken. De leden van de vereniging staan aan het roer, zij nemen samen alle belangrijke beslissingen.
  • Betrokkenheid en sociale binding. Deelnemers in een CPO-traject vormen, nog voordat er een steen is gelegd, een gemeenschap met elkaar. Wonen is immers meer dan een dak boven je hoofd. In het proces van CPO maakt u automatisch deel uit van een groter geheel. U bouwt niet alleen een woning, u bouwt samen een buurt en richt dat naar eigen wens in.
  • Leuk en leerzaam. De ervaring van het bouwen van een eigen huis is uniek. Door het gezamenlijk te doen, deelt u taken en profiteert u van elkaars kennis en ervaring.
 
In deze vorm van opdrachtgeverschap worden toekomstige bewoners zelf risicodragend projectontwikkelaars. Dit omdat zij middels een eerste inleg een deel van het voortraject financieren.
 

Co-Paybouw beperkt de risico’s voor deelnemers CPO

Als CPO bent u volledig in control over uw project. Het is belangrijk om te beseffen dat er altijd financiele risico's zijn rondom een bouwproject. Risico's die u niet zomaar kunt opvangen. Wij begrijpen dat u hier helemaal niet aan wilt denken, immers u bent bezig uw toekomst letterlijk vorm te geven. Juist daarom bieden wij ketenbetaling aan, om u als opdrachtgever te ontzorgen. Co-Paybouw ketenbetaling zorgt ervoor dat het geld van het CPO - Collectief Particulier Opdrachtgeverschap van een bouwproject ook alleen aan dat project wordt besteed. Alle betalingen lopen bij ons via de derdengeldenrekening van de notaris. Dus in uw geval betekent dat elke euro van het CPO geld ook daadwerkelijk aan dat project wordt besteed. Vanaf deze veilige derdengeldenrekening worden alle partijen zoals de hoofdaannemer, onderaannemers en leveranciers direct (en snel) betaald voor hun dienstverlening. Wij hebben hiervoor een eigen notariële akte ontwikkeld en deze juridisch dusdanig opgezet met een aantal grote voordelen als gevolg:
 
  • Geen bankgaranties en kredietverzekeringen meer benodigd in de hele bouwketen;
  • Curator-proof bij faillissement van de hoofdaannemer;
  • Betaaltermijn van 5 tot 10 werkdagen in plaats van de gangbare 30, 60 en soms 90 of in het ergste geval zelfs 120 dagen.
 
Deze drie beloftes leiden tot een besparing op de bouwsom van maar liefst 3 tot 5%! Het zorgt tevens voor transparantie, rust en vertrouwen in de bouwketen en uw risico's zijn aanzienlijk verminderd.
 
 
Samenvattend, Co-Paybouw ketenbetaling is voor u interessant als u:
- geïnteresseerd bent in het naar beneden brengen van de kosten voor uw bouwproject
- niet voor verassingen wilt komen te staan als de hoofdaannemer failliet gaat
- waarde hecht aan zekerheden en vertrouwen in de gehele bouwketen
- uw financiele risico's wilt afdichten
- als opdrachtgever weet welke risico’s u wilt dragen en welke risico’s u beter aan uw
   ketenpartner kunt overlaten 

Meer Info?

Wilt u meer weten over wat Co-Paybouw Ketenbetaling voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@co-pay.nl of bel ons op 033-2853781. Wij helpen u graag verder. Na een korte briefing kunnen wij uw wensen en zorgen goed in kaart brengen en u geheel kosteloos en vrijblijvend een advies op maat geven.