Terug naar faq overzicht

Is budgetcontrole werkelijk nodig?

Het Co-Paybouw systeem drijft op de volgende 2 belangrijke pijlers:
  1. Indien het om aangenomen werk gaat is de hoofdaannemer erop gebrand het zo scherp mogelijk in te kopen en uit te voeren. Als er dus een min op een budget ontstaat is het maar de vraag of de opdrachtgever dan wel benadeeld is. Waarschijnlijk kon het niet goedkoper. Bij faillissement van de hoofdaannemer zullen ze dan ook tegen deze verhoging aanlopen bij een doorstart.
  2. De hoofdaannemer is niet gebaat bij het te vroeg betalen van onderliggende partijen want dan lopen ze zelf risico als deze partijen omvallen. Mocht een partij wel te vroeg zijn betaald dan is het geld in principe de keten nog niet uit. Bij faillissement kan de opdrachtgever op basis van de informatie bij Co-Paybouw heel snel achterhalen wie waar recht op had. Bij de doorstart-onderhandeling wordt hier dan mee rekening gehouden. Het is dan pas de keten uit als de onderliggende partij zelf ook failliet gaat.
    1. Onze stelling is dan ook dat het niet echt noodzakelijk is.


      Meer info?

      Heeft u geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem dan contact met ons op via info@co-pay.nl of bel ons op 033-2853781. Wij helpen u graag verder.