Terug naar faq overzicht

Heeft Co-Paybouw ketenbetaling ook voor mij voordelen?

Co-Paybouw ketenbetaling kan alleen functioneren en bestaan als alle partijen er voordeel aan beleven. Als Hoofdaannemer die gebruik maakt van een Co-Paybouw depot bij de notaris geeft dit vele voordelen zoals:
  • De bankgarantie komt te vervallen en dure kredietverzekeringen zijn niet meer nodig. U kunt dus over uw eigen geld beschikken omdat deze niet meer wordt geblokkeerd. Daardoor krijgt u als hoofdaannemer hierdoor een veel betere financieringsruimte (momenteel een hot item in de bouwwereld). Overigens geldt dit ook voor alle andere ketenpartners (onderaannemers).
  • Onderaannemers zijn bereid om gemiddeld 2-5% korting te geven op hun offerte wanneer ze verzekerd zijn van betaling en door de snelle betaling (rentebesparing over de soms 100 dagen betalingstermijn). Hierdoor heeft de aannemer een veel betere concurrentiepositie ten opzichte van collega hoofdaannemers.
  • Hoofdaannemer geeft vertrouwen aan onderaannemers en opdrachtgever (veel betere ketensamenwerking) en onderscheidt zich heel specifiek ten opzichte van collega hoofdaannemers.
  • Betere kwaliteit bouw en samenwerking omdat er geen zorgen meer zijn over de betaling. Geschillen gaan alleen nog maar over de kwaliteit van werken en niet over het vasthouden van geld. Een tevreden bouw is een goede bouw. En een efficiĆ«nte bouw!
  • Transparantie en toch geen inzicht door derden in kostprijzen en winstmarges (deze worden afgeschermd door ons).Meer info?

Heeft u geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem dan contact met ons op via info@co-pay.nl of bel ons op 033-2853781. Wij helpen u graag verder.