Terug naar faq overzicht

Welk voordeel biedt Co-Paybouw voor opdrachtgevers, ten opzichte van betaling in termijnen? Dat lijkt op hetzelfde neer te komen?!

Het idee achter de termijnregeling is dat men precies betaalt voor hetgeen op enig moment gebouwd is. In de praktijk is het kostenverloop, zelfs voor kostendeskundigen, op voorhand lastig te bepalen en heeft een gemiddeld bouwbedrijf tussen de 5 en 10% voorfinanciering op de werken zitten (wat wil zeggen dat de klant meer heeft betaald dan de aannemer bekostigd heeft). Lange betalingstermijnen van >45 dagen naar onderaannemers en leveranciers zijn hier ook debet aan.

Daarnaast kan een aannemer het project met verlies hebben aangenomen. In dat geval is er per definitie niet voldoende geld om het project door een derde partij te laten afmaken. Tel daarbij op dat een aannemer zijn onderaannemers en leveranciers waarschijnlijk niet betaald heeft. In geval een andere aannemer met deze partijen het werk moet klaren gaat het de opdrachtgever vrijwel zeker geld kosten. Kosten die voornamelijk ontstaan en oplopen in de tijd die gepaard gaat met het opnieuw opstarten van het project.


Meer info?

Heeft u geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem dan contact met ons op via info@co-pay.nl of bel ons op 033-2853781. Wij helpen u graag verder.