Bedrijven

Geen bedrijfspand is hetzelfde. Bij het bouwen van een nieuw pand of fabriekshal heeft u als opdrachtgever met veel factoren te maken; allemaal zaken die niet tot uw core-business behoort. Het is al lastig genoeg om een bouw proces aan te sturen, laat staan om dit te doen naast uw dagelijkse werkzaamheden. Geschillen over de kwaliteit en financiën rondom het bouwproject is dan het laatste wat u wilt. Goed risicomanagement is een absolute voorwaarde voor u in dit geval.
 
Wat doet Co-Paybouw Ketenbetaling?
Co-Paybouw ketenbetaling zorgt ervoor dat het geld van de opdrachtgever van een bouwproject ook alleen aan dat project wordt besteed. Alle betalingen lopen bij ons via de derdengeldenrekening van de notaris. Vanaf deze veilige derdengeldenrekening worden alle partijen zoals de hoofdaannemer, onderaannemers en leveranciers direct (en snel) betaald voor hun dienstverlening. Wij hebben hiervoor een eigen notariële akte ontwikkeld en deze juridisch dusdanig opgezet met een aantal grote voordelen als gevolg:

  • Geen bankgaranties en kredietverzekeringen meer benodigd in de hele bouwketen;
  • Curator-proof bij faillissement van de hoofdaannemer;
  • Betaaltermijn van 5 tot 10 werkdagen in plaats van de gangbare 30, 60 en soms 90 of in het ergste geval zelfs 120 dagen.
 
Deze drie beloftes leiden tot een besparing op de bouwsom van maar liefst 3 tot 5%! Het zorgt tevens voor transparantie, rust en vertrouwen in de bouwketen.
 
 
Nieuwbouw kantoor en bedrijfshal van Veth Propulsion te Papendrecht
Voor de nieuwbouw van kantoor en productiehal voor Veth Propulsion te Papendrecht hebben de opdrachtgever (Veth Propulsion) en hoofdaannemer (Staton Bouw)  besloten om gebruik te maken van ketenbetaling van Co-Paybouw. Veth is in dit project bijgestaan door Projectmanagement bureau BOAG.Veth Propulsion      

Veth Propulsion is een internationaal opererende fabrikant van (hulp)voortstuwingsinstallaties op schepen. De kernactiviteiten bestaan uit de fabricatie van roerpropellers en boegschroeven, generatorsets en de levering, service en reparatie van dieselmotoren.

Veth Propulsion is een organisatie die garant staat voor kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid. Een thrusterfabrikant met een persoonlijke, down-to-earth aanpak en een betrouwbaar imago en grote naamsbekendheid in de markt. Klanten van Veth Propulsion bevinden zich in marktsegmenten als baggerij, offshore, binnenvaart, passagiersvaart, sleepboten en megajachten.
 
 
SBRCURnet        

Dit project valt tevens onder het kennispartnerproject van SBRCURnet (voormalig Stichting Bouwresearch). Tijdens het bouwproces houdt SBRCURnet bij welke prestatie- en samenwerkingsverbeteringen dit oplevert. De eerste resultaten zijn veelbelovend!
 
Bekijk hieronder een korte film over de bevindingen van de hoofdaannemer en opdrachtgever, vertegenwoordigd door BOAG projectmanagement.


 
Voor meer informatie over dit project kunt u op de website van SBRCURnet terecht.
 
 

Meer Info?

Wilt u meer weten over wat Co-Paybouw Ketenbetaling voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@co-pay.nl of bel ons op 033-2853781. Wij helpen u graag verder. Na een korte briefing kunnen wij uw wensen en zorgen goed in kaart brengen en u geheel kosteloos en vrijblijvend een advies op maat geven.