In de media

Terug naar nieuwsoverzicht

Blog - zaterdag 19 september 2015 - Winstgevende projecten winnen


Wilt u als hoofdaannemer winstgevende projecten winnen dan is er nu een manier om uzelf duidelijk te onderscheiden van uw concurrenten bij aanbestedingen. Het is bij gebruik van Co-Paybouw Ketenbetaling mogelijk om het volgende aan te bieden aan uw opdrachtgever om zo bij uw aanbesteding meer kans te maken om het project binnen te halen.


1. Doorberekenen van behaalde korting op aangenomen werk
Met gebruik van Co-Paybouw kunt u goedkoper inschrijven op aangenomen werk en daarmee onderscheiden van uw concurrenten. Door gebruik te maken van Co-Paybouw kunt u aan uw onderaannemers de garantie afgeven dat er binnen 5 tot 10 werkdagen na goedkeuring factuur betaald kan worden. Het klinkt onwerkelijk maar dat is niet zo. Op huidige projecten maken wij dit reeds waar. Door deze betaaltermijn zijn veel onderaannemers bereid om dit te belonen door het afgeven van inkoopkorting. Immers, iedereen wil binnen 5 tot 10 werkdagen na goedkeuring factuur betaald worden. Daarnaast kunt u garanderen dat er uberhaupt wordt betaald, immers het bedrag voor de betreffende onderaannemers is gereserveerd. Op bestaande projecten varieert de afgegeven inkoopkorting van 2,5% tot wel 5%! Deze korting zorgt ervoor dat u goedkoper kunt inschrijven op uw aanbesteding en daarmee ook de kans vergroot om uw aanbesteding te winnen.


2. Geen bankgaranties meer
Door het gebruik van Co-Paybouw is het niet meer nodig om bankgaranties af te geven. Door onze manier van organiseren zorgen wij ervoor dat de zogenaamde garanties die een bankgarantie beogen te bereiken overbodig worden. Wij hebben hier ook een blog over geschreven (deze kunt u hier lezen). Door het vermijden van bankgaranties in de hele bouwketen zorgen wij ervoor dat er geen onnodig beslag wordt gelegd op de liquiditeit van diverse partijen waardoor iedereen met een gerust hart aan het werk kan gaan. Een gelukkige bouw is een efficiënte bouw. En goedkoper! De kosten van een bankgarantie kan per bank verschillen. Maar gemiddeld genomen komt het neer op ongeveer 1 tot 1,5% van de hoofdsom per jaar gedurende de looptijd en nog wat vaste kosten (behandelingskosten, administratiekosten etc). De hoogte van de provisie is afhankelijk van het risico en de som van uw bankgarantie. Daarnaast worden er tussen verschillende partijen rond hetzelfde project bankgaranties afgesloten waardoor de garantiekosten die in de uiteindelijke aanneemsom terecht komen aanzienlijk hoger ligt. Dit levert dus enorm veel besparing in de bouwketen op. Maar net zo belangrijk, de toegenomen rust, vertrouwen en zekerheid in de keten. Bij een huidig project waarbij de opdrachtgever wordt ondersteund door bouw adviesbureau BOAG zijn de resultaten lovend.


3. USP in aanbesteding
Co-Paybouw heeft aangetoond dat het van meerwaarde kan zijn in aanbestedingen. Door onze award winning dienstverlening kunt u als hoofdaannemer het signaal aan de opdrachtgevers afgeven dat u staat voor verbeteringen en echte ketensamenwerking. De jury van de Vereniging van Creditmanagers roemde Co-Paybouw voornamelijk om het eenvoudige principe waarop het concept is gebaseerd:

“Co-Pay hanteert een eenvoudig principe dat gelden aangewend moeten worden waar het voor bestemd is. De door haar geboden oplossing zorgt dat geldstromen bij de juiste bedrijven komt en op het juiste tijdstip. De eenvoud is vaak de kracht van de oplossing.”

Met Co-Paybouw kunt u zich echt onderscheiden van uw concurrenten als u aan tafel zit met uw opdrachtgever; hiermee vergroot u de kans op het winnen van uw aanbesteding. Wij hebben gemerkt dat vooral opdrachtgevers heel positief reageren op het feit dat het geld niet naar andere zaken dan het betreffende project gaat, de korte betaaltermijnen en de rust die ontstaat in een bouwketen.Wilt u meer weten over hoe onze dienstverlening u kan helpen om winstgevende projecten te winnen, download dan onze brochure of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bekijk hier ook de voordelen voor u als Hoofdaannemer.

Deel dit bericht via: LinkedIn Facebook Twitter Google+