Voordelen Hoofdaannemer

Co-Paybouw ketenbetaling kan alleen functioneren en bestaan als alle partijen er voordeel aan beleven. Als Hoofdaannemer die gebruik maakt van een Co-Paybouw depot bij de notaris geeft dit vele voordelen zoals:
  • De bankgarantie komt te vervallen en dure kredietverzekeringen zijn niet meer nodig. U kunt dus over uw eigen geld beschikken omdat deze niet meer wordt geblokkeerd. Daardoor krijgt u als hoofdaannemer hierdoor een veel betere financieringsruimte (momenteel een hot item in de bouwwereld). Overigens geldt dit ook voor alle andere ketenpartners (onderaannemers).
  • Met gebruik van Co-Paybouw is de grootte van uw bedrijf of uw omzet/winst niet meer bepalend voor de grootte van de opdrachten die u kunt doen. Omdat het geld van de opdrachtgever via de derdengeldenrekening van de notaris naar alle bouwpartijen vloeit is er geen risico voor de opdrachtgever om met een hoofdaannemer in zee te gaan die volgens de traditionele manier 'te klein' voor de betreffende opdracht zou zijn. Het gaat nu dus alleen maar om de kennis en kunde van de hoofdaannemer, zoals het zou moeten zijn.
  • Onderaannemers zijn bereid om gemiddeld 3% tot 5% korting te geven op hun offerte wanneer ze verzekerd zijn van betaling en door de snelle betaling (rentebesparing over de soms 100 dagen betalingstermijn). Hierdoor heeft de aannemer een veel betere concurrentiepositie ten opzichte van collega hoofdaannemers.
  • Hoofdaannemer geeft vertrouwen aan onderaannemers en opdrachtgever (veel betere ketensamenwerking) en onderscheidt zich heel specifiek ten opzichte van collega hoofdaannemers.
  • Betere kwaliteit bouw en samenwerking omdat er geen zorgen meer zijn over de betaling. Geschillen gaan alleen nog maar over de kwaliteit van werken en niet over het vasthouden van geld. Een tevreden bouw is een goede bouw. En een efficiënte bouw!
  • Transparantie en toch geen inzicht door derden in kostprijzen en winstmarges (deze worden afgeschermd door ons).
 

Meer Info?

Wilt u meer weten over wat Co-Paybouw Ketenbetaling voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@co-pay.nl of bel ons op 033-2853781. Wij helpen u graag verder. Na een korte briefing kunnen wij uw wensen en zorgen goed in kaart brengen en u geheel kosteloos en vrijblijvend een advies op maat geven.